به گزارش قدس آنلاین، از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست دیپلماسی عمومی، فرهنگی و ورزشی با حضور و سخنرانی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزیر ورزش و جمعی از سفیران و سرکنسولان جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.
حجتالاسلام ایمانیپور در سخنانی، با یادآوری اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دارای بیش از ۸۰ نمایندگی فرهنگی در ۶۰ کشور جهان است، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مرکز دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای یکپارچه سازی فعالیتهای فرهنگی در خارج از کشور تأسیس شد تا تصویری روشن از فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی را به جهانیان عرضه کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر در ۹ کشورهای همسایه ۱۷ نمایندگی فرهنگی داریم. هرچند توانستیم یک روابط بسیار خوب و نزدیکی با این کشورها ایجاد کنیم ولی وضع موجود را مطلوب نمیدانیم.
حجتالاسلام ایمانیپور یکی از سیاستهای دوره دهم مدیریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را که مطالبه مشترک مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر ارشاد نیز است، تحول در امور فرهنگی بینالمللی خواند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: امیدوارم در دوره دهم ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شاهد شکل گیری نسل جدید سازمان و نمایندگی های فرهنگی باشیم. تلاش خواهیم کرد در سه حوزه سازمانی، ملی و فراملی، تحول را عملیاتی کنیم.
حجتالاسلام ایمانیپور افزود: در سطح فراملی هم بدنبال توسعه اثربخشی بجای نگاه کمی خواهیم بود. ایجاد ارتباط گسترده تر بین ظرفیت های داخل و خارج کشور و توانمند سازی جبهه فرهنگی انقلاب را از جمله برنامه های پیشرو خواهد بود. با توجه به اینکه امروز ایران هراسی از مهمترین چالشهای ما در حوزه همسایگان است به دنبال آن هستیم تا تمام ظرفیت ها را برای اقناع افکار عمومی کشورهای همسایه بکار بگیریم.
تشکیل کمیتههای مشترک فرهنگی ایران و کشورهای همسایه
وی تشکیل و فعال سازی کمیتههای مشترک ایران و کشورهای همسایه بصورت مستقل یا در قالب کمیسیونهای سیاسی اقتصادی، توسعه خواهر خواندگی بین شهرهای مرزی ایران و شهرهای همسایه، کمک به ایجاد بازارچههای فرهنگی و کنسرسیوم های صنایع خلاق بین ایران و کشورهای همسایه و توسعه اقتصاد فرهنگ را از مهمترین برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای گسترش همکاریهای مشترک فرهنگی ایران و کشورهای همسایه برشمرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین، گفت: فعال کردن انجمنهای صنفی و تخصصی فرهنگی، هنری و ادبی بین ایران و کشورهای همسایه، استفاده بهینه از ظرفیت سازمانها و نهادهای منطقهای مانند اکو، آیسیسکو، یونسکو، شانگهای، ایجاد ظرفیت های جدید چند جانبه با همسایگان، گسترش روابط دانشگاهی و آموزشی با کشورهای همسایه، گسترش گفتوگوهای فرهنگی و نخبگانی ایران و کشورهای همسایه از دیگر اقدامات مهم دوره دهم ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خواهد بود.
وی تأکید کرد: آنچه ما امروز در این سازمان به طور جد پیگیری میکنیم، بحث استفاده از تمام ظرفیتهای دولتی و غیر دولتی برای توسعه همکاریها و روابط فرهنگی با کشورهای همسایه است چراکه به طور کلی سیاست فرهنگی همسایگی در دستور کار ما قرار دارد.
در حاشیه این نشست، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با سفیران کشورهای همسایه در خصوص موضوعات مورد علاقه طرفین گفتوگو و تبادل نظر کردند.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
نظر شما